GenIA-L
GenIA-L in Rechtsorde
Hoe werkt GenIA-L
Op basis van betrouwbare bronnen genereert GenIA-L een antwoord op jouw complexe, juridische onderzoeksvraag of casus. Daarbij tonen we ondersteunende passages uit de originele documenten, met referenties naar het volledige document. Zo kun je verder ingaan op de context van het gegenereerde antwoord en deze zelf verifiëren.
Benieuwd wat voor soort (complexe) vragen je aan GenIA-L kunt stellen? Klik dan hier voor de standaard omgeving of hier voor de fiscale omgeving.
Informatiebronnen van GenIA-L
Antwoorden worden gegenereerd op basis van documenten die vallen binnen jouw bronnenset. Momenteel worden hiervoor de volgende informatiesoorten gebruikt:
- Wet- en regelgeving
- Jurisprudentie*
- Commentaren
- Tijdschriftartikelen
- Practice Notes
*publicaties over dezelfde ECLI worden geclusterd in de referenties
GenIA-L ontsluit, op dit moment, documenten van de volgende uitgevers of openbare bronnen:
- Ars Aequi
- Boom uitgevers
- FutD Uitgeverij
- Instituut voor Bouwrecht (IBR)
- M.A.D.Lex
- Rechtspraak.nl
- Sdu
- T.M.C. Asser Instituut
- Uitgeverij Den Hollander
- Uitgeverij Paris
- Wetten.nl
Onder het antwoord van GenIA-L vind je de knop 'Zoek in andere bronnen'. Deze functie toont passages uit documenten van uitgevers die niet worden doorzocht voor het oorspronkelijke antwoord van GenIA-L (bijv. omdat de uitgevers hier nog toestemming voor hebben gegeven). De functionaliteit zoekt relevante passages voor de onderzoeksvraag zonder generatieve AI te gebruiken, mits jouw organisatie geabonneerd is op onderstaande uitgevers. Klik op de knop om passages te vinden uit documenten van:
- deLex
- NLFiscaal
- Wolters Kluwer
Betrouwbaarheid van GenIA-L: verifieer de output
GenIA-L genereert antwoorden met behulp van generatieve AI-technologie. De hiervoor gebruikte documenten komen uit betrouwbare bronnen en zijn veelal redactioneel gecontroleerd. De antwoorden van GenIA-L zijn dit niet. Het is de eindverantwoordelijkheid van jou als gebruiker om resultaten te verifiëren, onder andere door de referenties te raadplegen en te controleren op actualiteit.
Feedback
Om steeds betere antwoorden te kunnen genereren, ontwikkelen wij GenIA-L door en voegen we meer kennis toe. We nodigen je dan ook graag uit om feedback te geven, door middel van een duimpje omhoog of omlaag.
Wil je af en toe feedback geven over huidige en aankomende ontwikkelingen van Rechtsorde en GenIA-L? Klik dan hier.